Vijf genomineerde projecten Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2022 bekend

De vakjury heeft zijn keuze gemaakt! Uit de 30 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2022. De strijd gaat tussen de projecten Slootview; KRA!; De Meting Veiligheidsperceptie; Geautomatiseerd internettoezicht koelgassen; en Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn. Het winnende project wordt op donderdag 16 juni op het Toezichtfestival bekend gemaakt. Er is een jury- en een publieksprijs.

Juryprijs

De vakjury heeft onder leiding van voorzitter Alida Oppers, inspecteur-generaal bij de Inspectie van het Onderwijs, alle ingezonden projecten zorgvuldig beoordeeld. Dit gebeurde aan de hand van vooraf opgestelde criteria. De volgende projecten kregen (in willekeurige volgorde) de meeste stemmen:

  • Slootview van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Dit project maakt gebruik van een droneboot waarop een camera is gemonteerd;
  • KRA! van Autoriteit Financiële Markten (AFM). De KRA is een zelflerend algoritme ter ondersteuning van het uitvoerend toezicht op financiële verslaggeving;
  • De Meting Veiligheidsperceptie (MVP) van DCMR Milieudienst Rijnmond; MPV is een korte vragenlijst die bedrijven aanknopingspunten levert voor het creëren van een veiligere werkomgeving.
  • Geautomatiseerd internettoezicht koelgassen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT);
  • Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De komende weken kiest de vakjury welk project wint en op 16 juni naar huis gaat met de juryprijs.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Met jouw stem bepaal jij mee welk project volgens jou de publieksprijs moet winnen. Vanaf donderdag 26 mei vind je op deze website video’s van alle genomineerde projecten. Je kunt dan tot en met 15 juni je stem uitbrengen.

Uitreiking

Op donderdag 16 juni maakt de vakjury op het Toezichtfestival de definitieve winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht van 2022 bekend. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de publieksprijs uitgereikt.

Organisatie

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.

Skip to content