DE VAKJURY

De beoordeling van alle projecten voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht ligt in handen van een vakjury. Uit de ingezonden projecten nomineert de vakjury vijf projecten. Uit deze vijf genomineerde projecten kiest de jury de winnaar van de innovatieprijs.

De vakjury van 2023 bestaat uit:

Jurylid Karen Gussow
Karen Gussow
Karen Gussow is afdelingshoofd Inlichtingen en Strategie bij de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ze is expert voedselfraude en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op dit onderwerp. Daarnaast is Karen bestuurslid van beroepsvereniging Vide.
Jurylid Jos Verkroost
Jos Verkroost
Jos Verkroost is 25 jaar werkzaam geweest bij de Inspectie van het Onderwijs. Ook daarna heeft bij de wereld van toezicht nooit verlaten: in 2016 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed onderzoek naar de indicatoren voor risicodetectie in het Nederlandse onderwijs. Naast onderzoeker is Jos docent bij de Academie voor Toezicht.
Mark Bressers
Mark Bressers is directeur-bestuurder van de Nederlandse Emissieautoriteit en actief (geassocieerd) lid van de Inspectieraad. Mark was eerder directeur Regeldruk en Digitale Economie bij het DG Bedrijfsleven en Innovatie van met ministerie van Economische Zaken. Hij kijkt vanuit deze achtergrond en uit natuurlijke interesse uit naar de inzendingen.
Jurylid Mirjam Prinsen
Mirjam Prinsen
Mirjam Prinsen werkt als senior-adviseur gedrag en samenleving bij het CCV. Met kennis over gedrag en gedragsbeïnvloeding inspireert ze handhavings- en toezichtsorganisaties tot nieuwe werkwijzen en aanpakken door met andere ogen naar hun werk te kijken. Ook is Mirjam verantwoordelijk voor het digitale magazine ToeZine.
Kees Brekelmans
Kees Brekelmans is data scientist bij de Inspectie Leefomgeving en Transport en met het project ‘Internettoezicht op F-gassen’ winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2022.
Skip to content