Vijf projecten genomineerd voor de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’

De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 heeft de vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van Seph Brabant Noord, Gemeente Lelystad, Politie NO-Gelderland, Belastingdienst Regio Randmeren, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en TNO genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest komende maand uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs. Jij hebt ook een stem. Laat ons weten welk project volgens jou de innovatieprijs verdient en breng je stem uit op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl Stemmen is mogelijk tot 1 november a.s. De uitreiking van de juryprijs én de publieksprijs vindt plaats op dinsdag 13 november 2012 op het congres ‘E=mc²’.

Genomineerde projecten

De vakjury onder leiding van voorzitter Wim Schreuders, Inspecteur Generaal Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), heeft alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de vastgestelde criteria. Uit alle ingezonden projecten kregen de volgende projecten de meeste stemmen van de vakjury:

  • ‘Zelfcontrole Agrarische Bedrijven’ van Servicepunt Handhaving Brabant Noord;
  • ‘Wegwijzer signaaltoezicht’ van de Gemeente Lelystad en Servicepunt Handhaving Flevoland;
  • ‘Digitaal Opkopersregister’, Politie NO-gelderland, Gemeente Apeldoorn, Openbaar Ministerie en verschillende winkeliers;
  • ‘Taxi 2.0’ van de Belastingdienst, Regio Randmeren en een landelijke toezichtsorganisatie;
  • Transport Informatie en Expertise Centrum (TIEC), NVWA
  • ‘Cameratoezicht & autisme’ van TNO, Watch Aut, Alpha Security en SW Noorderkwartier.

In de afgelopen weken hebben deze projectteams hard gewerkt aan een digitale presentatie over hun project. Het doel van deze presentatie is natuurlijk om u te overtuigen op hen te stemmen. Welk project verdient volgens jou de publieksprijs? Laat het ons weten en breng je stem uit voor 1 november a.s.

Website en social media

Op deze website is alle informatie terug te vinden over de verkiezingen, waaronder de digitale presentaties van de genomineerde projecten, een stemformulier, een overzicht van alle leden van de vakjury en informatie over de historie van de verkiezingen. Ook is op de website een koppeling gemaakt met social media. Alle activiteiten rondom de verkiezingen zijn ook te volgen op Facebook en Twitter.

Organisatie

De verkiezingen zijn een initiatief en een samenwerkingsverband van vijf verschillende organisaties, te weten het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Vereniging Stadswerk, Samenwerkende Rijksinspecties, Landelijk Overleg Milieuhandhaving en VIDE. De beoordeling van alle projecten ligt in handen van de vakjury.

Skip to content