Vijf genomineerde projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2024 bekend

De vakjury is eruit! Uit de 23 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2024. De strijd gaat tussen de projecten JUSTIA, DiTeCT, Slim dronedata delen, De stem van gedupeerden en Risicogestuurde Aanpak Glastuinbouw. Het winnende project wordt op donderdag 18 juni op het Toezichtfestival bekend gemaakt.

Juryprijs

De vakjury bestaande uit Karen Gussow, Jos Verkroost, Mark Bressers, Mirjam Prinsen en Kees Brekelmans heeft alle ingezonden projecten zorgvuldig beoordeeld. De volgende projecten kregen (in willekeurige volgorde) de meeste stemmen:

  • JUSTIA (tool voor Justitiële Interventies & Alternatieven) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Functioneel Parket en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
  • DiTeCT (Digitaal Toezicht met exponentieel effeCT) van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
  • Slim dronedata delen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • De stem van gedupeerden van de Inspectie belastingen, toeslagen en douane
  • Risicogestuurde Aanpak Glastuinbouw van het Hoogheemraadschap van Delfland

De komende weken kiest de vakjury welk project naar huis gaat met de juryprijs.

Uitreiking

De definitieve winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2024 maakt de vakjury tijdens het Toezichtfestival op donderdag 18 juni bekend. Nieuw dit jaar is de Festivalfavoriet: de bezoekers van het Toezichtfestival mogen ook op de vijf projecten stemmen. Zij bepalen daarmee de winnaar van deze nieuwe prijs.

Organisatie

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.

Skip to content