Nominaties ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018’ bekend

De vakjury is eruit! Uit de 27 aanmeldingen voor de verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2018. Dit zijn de projecten van Matchpoint Zinvol zaken doen, de Autoriteit Financiële Markten, Toezicht Sociaal Domein, het Wetterskip Fryslân en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

De vakjury heeft onder leiding van voorzitter Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de eerder vastgestelde voorwaarden. Uit alle ingezonden projecten kregen de volgende projecten de meeste stemmen:

  • Keischoon033 van Matchpoint Zinvol zaken doen;
  • Leren van fouten; op weg naar een open foutencultuur van de Autoriteit Financiële Markten;
  • Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking van Toezicht Sociaal Domein;
  • Schoon erf, Schoon Water van Wetterskip Fryslân;
  • Toekomstnavigator van Inspectie Leefomgeving en Transport.

De jury is van mening dat deze projecten zich daadwerkelijk onderscheiden, omdat ze vernieuwend en elders toepasbaar zijn. Daarnaast hebben de projecten zich bewezen op het gebied van (maatschappelijke) effectiviteit en stimuleren ze door hun rijkdom aan instrumenten de ondertoezichtstaanden het gewenste gedrag te vertonen. In de komende weken kiest de vakjury welk project wint en naar huis gaat met de juryprijs.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Met jouw stem bepaal jij mee welke van de genomineerde projecten volgens jou de publieksprijs moet winnen. Vanaf half oktober vind je op deze website een digitale presentatie van elk genomineerd project. Aan de hand hiervan kun jij vervolgens tot 8 november je stem uitbrengen. Houd de website daarom in de gaten!

Uitreiking

Op donderdag 8 november maakt de vakjury de definitieve winnaar van dé innovatieprijs van 2018 bekend. Tijdens deze speciale VIDE-bijeenkomst wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Daarnaast vertelt keynote-spreker Judith van Erp er onder andere over de wetenschapsagenda. De bijeenkomst vindt van 13.30 tot 16.30 uur plaats bij de Nederlandse Zorgautoriteit (Newtonlaan 1-41, Utrecht). Meld je aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan secretariaat@videnet.nl.

Organisatie

De verkiezingen zijn een initiatief van de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Skip to content