Namen vakjury Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 bekend

Vandaag heeft de organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 de namen van de vakjury bekend gemaakt. Niemand minder dan:

  • Ronnie van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Aat de Jonge, burgemeester van de gemeente Dronten
  • Wiep van der Pal, voorzitter vakgroep BOA ACP
  • Peter van Veen, winnaar van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 (project Taxi 2.0)
  • Rob Velders, Zelfstandig consultant op het gebied van toezicht en handhaving, uitgever van de nieuwsbrief ‘Toezicht in het Nieuws’
  • Femke de Vries, bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

nemen plaats in de vakjury. Binnenkort maakt de organisatie de laatste naam voor de vakjury bekend.

De vakjury buigt zich na de sluitingstermijn over alle ingezonden projecten. Zij zullen alle inzendingen beoordelen op onder meer creativiteit, effectiviteit en uitvoerbaarheid. De vakjury maakt in september de nominaties bekend voor zowel de juryprijs als de Talent Award. In 2012 vond de vorige verkiezing plaats. Toen won Taxi 2.0 de verkiezing. Deze aanpak – waarbij belastingdienst, toezichthouder ILT en de branche samenwerkten – ondersteunt taxi-ondernemers bij naleving van de regels.

Talent Award

De Talent Award is nieuw dit jaar. De prijs is speciaal voor studenten die werken aan innovatieve projecten. Dus ook studenten die voor hun studie werken aan goed plan kunnen meedoen aan de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015. Naast de Talent Award zijn er een juryprijs en een publieksprijs te winnen.

Insturen vóór de zomer

Een project insturen kan tot 10 juli. De spelregels, een inschrijfformulier en een overzicht van de winnaars van voorgaande verkiezingen zijn te vinden op deze website. De uitreiking van de prijzen vindt plaats in het najaar.

De verkiezingen zijn een initiatief van het CCV, de Inspectieraad en beroepsvereniging VIDE.

Skip to content