Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

De vakjury is eruit! Uit de 31 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2020. Dit zijn de projecten BrandWijzer, Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart, Stimulerend Toezicht, WKO Experttool en de aanpak van asbest. Het winnende project wordt op 3 november tijdens het Toezichtfestival bekend gemaakt.

De vakjury heeft onder leiding van voorzitter Marc Kuipers, inspecteur-generaal bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid, alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de eerder vastgestelde voorwaarden. Uit alle ingezonden projecten kregen de volgende projecten de meeste stemmen:

 

In de komende weken kiest de vakjury welk project wint en naar huis gaat met de juryprijs.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Met jouw stem bepaal jij mee welke van de genomineerde projecten volgens jou de publieksprijs moet winnen. Vanaf woensdag 7 oktober vind je op deze website video’s van alle genomineerde projecten. Aan de hand hiervan kun je vervolgens tot 1 november online je stem uitbrengen. Houd de website daarom in de gaten!

Uitreiking

Op dinsdag 3 november maakt de vakjury op het Toezichtfestival de definitieve winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht van 2020 bekend. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Vanwege de coronamaatregelen vindt het Toezichtfestival in aanwezigheid van een bescheiden gezelschap plaats, waaronder de genomineerden. Via een livestream kunnen overige professionals uit het toezichtveld – eveneens op uitnodiging – deelnemen. Binnenkort vind je op toezichtfestival.nl meer informatie over het festival.

Organisatie

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.

Skip to content