Nominaties ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’ bekend

De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 heeft vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), de Inspectie SZW, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Samenwerkend Toezicht Jeugd genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest in de komende weken uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs.

Genomineerde projecten

De vakjury onder leiding van voorzitter Ronnie van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de vastgestelde criteria. Uit alle ingezonden projecten kregen de volgende projecten de meeste stemmen van de vakjury:

  • Think before you ink van de NVWA;
  • Gezond en veilig werken voor jongeren in de metaal van de Inspectie SZW;
  • Schoon erf, schone sloot van het Hoogheemraadschap; * Hollands Noorderkwartier;
  • Transport Informatie en Expertise Centrum (TIEC), NVWA;
  • Toezicht Gezinnen met geringe sociale redzaamheid van Samenwerkend Toezicht Jeugd.

De jury is van mening dat deze projecten zich daadwerkelijk onderscheiden door hun innovativiteit, complexiteit en/of overdraagbaarheid, en tevens veelbelovend zijn in hun effectiviteit.

Op donderdag 5 november a.s. maakt de vakjury de definitieve winnaar bekend. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Publieksprijs

In de tussentijd heb jij ook een stem en bepaal jij mede welke van de genomineerde projecten volgens jou in aanmerking komt voor de publieksprijs. Vanaf 1 oktober a.s. vind je op deze website van elk genomineerd project een digitale presentatie. Aan de hand hiervan kun jij vervolgens je stem uitbrengen. De winnaar van de publieksprijs maken wij eveneens bekend op donderdag 5 november a.s.

Talent Award

Nieuw dit jaar is de Talent Award. De prijs is speciaal voor studenten die werken aan innovatieve projecten. Alle inzendingen die we hiervoor hebben ontvangen gaan door voor de eindstrijd.

Organisatie

De verkiezingen zijn een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en beroepsvereniging VIDE.

Skip to content