Namen vakjury Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2024 bekend

De organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft vandaag de namen van de vakjury bekend gemaakt. De vakjury bestaat uit:

 • Karen Gussow
  Karen is afdelingshoofd Inlichtingen en Strategie bij de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ze is expert voedselfraude en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op dit onderwerp. Daarnaast is Karen bestuurslid van beroepsvereniging Vide.
 • Jos Verkroost
  Jos Verkroost is 25 jaar werkzaam geweest bij de Inspectie van het Onderwijs. Ook daarna heeft hij de wereld van toezicht nooit verlaten: in 2016 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed onderzoek naar de indicatoren voor risicodetectie in het Nederlandse onderwijs. Naast onderzoeker is hij docent bij de Academie voor Toezicht. 
 • Mark Bressers
  Mark Bressers is directeur-bestuurder van de Nederlandse Emissieautoriteit en actief (geassocieerd) lid van de Inspectieraad. Mark was eerder directeur Regeldruk en Digitale Economie bij het DG Bedrijfsleven en Innovatie van met ministerie van Economische Zaken. Hij kijkt vanuit deze achtergrond en uit natuurlijke interesse uit naar de inzendingen.
 • Mirjam Prinsen
  Mirjam Prinsen werkt als senior-adviseur gedrag en samenleving bij het CCV. Met kennis over gedrag en gedragsbeïnvloeding inspireert ze handhavings- en toezichtsorganisaties tot nieuwe werkwijzen en aanpakken door met andere ogen naar hun werk te kijken. Ook is Mirjam verantwoordelijk voor het digitale magazine ToeZine.
 • Kees Brekelmans
  Kees Brekelmans is data scientist bij de Inspectie Leefomgeving en Transport en met het project ‘Internettoezicht op F-gassen’ winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2022.

Wat doet de vakjury?

Nadat de aanmeldperiode voorbij is, buigt de vakjury zich in maart over alle ingezonden projecten. De jury beoordeelt of de projecten aantoonbaar bijdragen aan het publieke belang en kiest haar favoriete projecten. In mei maakt de vakjury bekend welke projecten de top 5 hebben gehaald. Het publiek mag tijdens het Toezichtfestival op de vijf projecten stemmen en bepaalt daarmee de winnaar van de festivalprijs. De jury bepaalt zelf welk project de innovatieprijs verdient. Beide prijzen worden tijdens het Toezichtfestival op 18 juni uitgereikt.

Skip to content